Följ Skandinaviska Områdesskydd

Leasing för företag i Stängselbutiken

Nyhet   •   Apr 08, 2016 13:28 CEST

Äntligen kan vi erbjuda företag förmånlig leasing av många av våra produkter.

Förmånligt för företag

Vi erbjuder företag förmånlig leasing av många av våra produkter. Leasing är ett enkelt och förmånligt sätt att anskaffa utrustning utan att binda kapital eller använda sina bankmässiga säkerheter. Den leasade utrustningen utgör säkerheten för finansieringen och själva leasingen innebär ett nyttjandeavtal mellan Ikano Bank (som till en början äger utrustningen) och dig (som använder utrustningen).

Så fungerar det

Leasingtiden - och därmed kostnaden för leasingen - anpassas till utrustningens ekonomiska livslängd och är vanligen 3-5 år. Leasingavgiften är normalt lika stor under hela leasingperioden och är skattemässigt avdragsgill. Avgiftens storlek beror på produktens värde samt leasingperioden, och som standard återstår 10% av produktens anskaffningsvärde att slutbetala vid leasingperiodens slut. Kontakta oss om du vill veta vad leasing av våra produkter skulle kunna innebära i just ditt företag.

Leasing i bokföringen

Leasingen påverkar endast resultaträkningen då den inte tas upp som en tillgång i balansräkningen. Budgeteringen och likviditetsplaneringen blir också enkel då leasingtagaren i förväg känner till leasingavgiften för hela leasingtiden samt att finansieringen tryggas under hela leasingperioden.

Fördelar med leasing

  • Binder inte kapital
  • Tär inte på bankmässiga säkerheter
  • Är lätt att budgetera
  • Kommentarer (0)

    Lägg till kommentar

    Kommentera

    Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.