Gå direkt till innehåll
Nya bullerskyddet Infra monteras snabbt med moduler, vilket minimerar onödiga avspärrningar och ökar säkerheten.
Nya bullerskyddet Infra monteras snabbt med moduler, vilket minimerar onödiga avspärrningar och ökar säkerheten.

Nyhet -

Nya bullerskyddet Infra ger nya möjligheter

Antalet bilar ökar varje år, och vägnätet belastas och byggs ut därefter. När vi dessutom bor allt tätare och närmare trafikerade vägar, blir buller ett ovälkommet inslag i mångas liv. Nu lanserar Skandinaviska Områdesskydd det nya bullerskyddet Infra, med extra hög akustisk isolering och mycket bra ljudabsorption. Systemet ger stora möjligheter att skapa egen design med tillhörande moduler i plexi - Infra Clear. 

- Modellen Infra har tagits fram med större infrastrukturprojekts särskilda behov i åtanke. Det handlar förstås om att de bullerdämpande egenskaperna ska vara utöver de vanliga, men också om ett smidigt montage, säger Jimmy Ekman, vd på Skandinaviska Områdesskydd.

Snabbare montage med moduler

Det nya bullerskyddet Infra monteras som moduler i system, vilket gör att montaget går betydligt snabbare än när bullerskydden platsbyggs. 

- Modulerna kan levereras vid montagestart, och på så vis kan vi slippa onödigt långa avspärrningar som stör trafiken och alltid är en säkerhetsrisk, förklarar Jimmy.

Modulerna för att bygga Infra finns i ett flertal olika storlekar och kan lätt anpassas för att passa specifika projekt. Hållbarheten är hög – minst 15 år – och materialet kan förstås återvinnas. Panelernas ramar är skyddade mot korrosion genom galvanisering och kan lackas efter önskemål i RAL-färg.

Effektivitet och design

Infra är ett bullerskydd som passar hårt trafikerade eller bullerutsatta områden väl, utan att ge en instängd känsla och utan att skapa ett tunnelseende för bilister. Fasadmaterialen kan varieras med plexiinslag, och modulerna gör det möjligt att på ett enkelt sätt variera höjden. Dessutom är konstruktionen mycket bra för klätterväxter.

- Vi ser att efterfrågan på bullerskydd ökar för varje år, men att marknaden ibland har svårt att möta kundens specifika önskemål. Vi tycker att det är dags att verkligen se över vilka bullerskydd som byggs i våra offentliga miljöer, och se till att de byggs på ett hållbart sätt och med både effektivitet och design i åtanke. Vi är redan bra på att tänka design hemma i trädgården, och vi behöver visa att det går att dra paralleller även till det offentliga rummet, avslutar Jimmy. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Jenny Ekman

Jenny Ekman

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0708-519 419

Johan Diseus

Presskontakt Försäljningschef 08-408 075 06

Relaterat innehåll