Gå direkt till innehåll
Så skapar du en trygg miljö för barn och djur

Nyhet -

Så skapar du en trygg miljö för barn och djur

Varför ska man ha staket runt sin tomt? En vanlig anledning är att skapa en trygg miljö för barn och husdjur. Men vad ska man tänka på för att bäst skydda de man älskar mest?

1. Djur och barn är nyfikna.

Tänk på att små barnarmar eller djurtassar inte ska kunna fastna mellan staketspjälor eller i nätets maskor. Ju mindre djur, desto mindre mellanrum får förstås finnas. Runt förskolor använder man till exempel ofta så kallat barnstugenät, där maskorna är 40×40 mm i stället för 50×50 mm som på vanligt villastängsel.

2. Lagom högt är olika högt.

Har du barn som klättrar eller djur som hoppar? Tänk på att staketet ska vara tillräckligt högt för att ni ska kunna känna er trygga på tomten. 1-1,20 cm brukar räcka, men ibland behövs högre höjder. Vanligt villastängsel finns upp till två meters höjd, men det behövs som sagt sällan för privata behov.

3. Hållbarhet är viktigt!

Barn och djur kan slita hårt på ett staket genom att klänga och klättra. Tänk på att vara extra noga med fundamenten när du gjuter fast stolpar så att de inte ger efter för yttre påverkan som snövallar eller klättrande barn. Om du har ett stängsel är en överliggare en bra investering som ökar hållbarheten ordentligt. Dessutom ger en överliggare lite extra snygg finish.

4. Glöm inte grinden…

Ett staket är ingen trygghet om det inte kombineras med en säker grind. Tänk på att även den minsta glipa mellan en häck och staketet, eller under staket och grindar, kan räcka för att en liten person kan ta sig ut. Profilgrindar eller nätgrindar är prisvärda och underhållsfria och passar de flesta med barn eller husdjur, och om marken sluttar kan man undertäta dem.

5. …och låset!

Små barn ska inte kunna öppna grindlåset själva, men samtidigt är det viktigt att du som vuxen lätt kommer in och ut genom grinden. Välj ett lås som du kan hantera, men inte ditt barn. Det finns flera barnsäkra modeller, och många väljer att kombinera själva låset med en kedja. Titta på förskolor så brukar man få flera bra förslag!

Fler tips för en trygg miljö för barn

Vill du ha fler tips och råd? Tveka inte att ringa våra duktiga säljare. Vi har stor erfarenhet av alla typer av områdesskydd och vet vad som är bra att tänka på när det gäller att skapa en trygg miljö för barn och djur.

Kontakter

Jenny Ekman

Jenny Ekman

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0708-519 419

Johan Diseus

Presskontakt Försäljningschef 08-408 075 06

Relaterat innehåll