Gå direkt till innehåll
Nattvandrarna ger trygghet i vardagen

Nyhet -

Nattvandrarna ger trygghet i vardagen

När världen präglas av osäkerhet är det viktigare än någonsin att göra det man kan för att skapa trygghet i vardagen. Skandinaviska Områdesskydd har sedan 2018 sponsrat Nattvandrarna, vars syfte är att finnas och skapa trygghet och tilltro för Sveriges ungdomar.

- Trygghet är vår kärnfråga och den delar vi med Nattvandrarna. Ofta handlar inköp av stängsel eller staket om att skydda barn och husdjur från trafik och från att försvinna iväg från tomten, men jag tror att det också bottnar i en känsla av att världen där ute är fylld av risker. Jag ser det som att Nattvandrarna har lite samma funktion fast för äldre barn – att de ser till att skapa trygghet för våra ungdomar på de platser som de rör sig, genom att finnas där och hålla dem på rätt sida i livet, säger Jimmy Ekman, VD för Skandinaviska Områdesskydd.

    Förebyggande arbete nätter och helger

    Nattvandrare i Sverige Riksnätverket är en ideell, demokratiskt uppbyggd organisation för lokala grupper och föreningar. Man jobbar förebyggande med drogmissbruk, våld, främlingsfientlighet och skadegörelse, och finns ute kvällar och nätter på fredagar och lördagar, samt på festivaler och högriskhelger.

    Volontärerna är vuxna över 25 år som är goda förebilder för unga, och som utbildas kontinuerligt. Utbildningarna handlar bland annat om bemötande, drogfrågor och konflikthantering. Polisen utbildar nattvandrargrupper i lag och rätt, Röda Korset lär ut första hjälpen, och beroendecentrum föreläser om droger.

    Skandinaviska Områdesskydd sponsrar Nattvandrarnas Region Stockholm genom årliga bidrag, som används för bland annat kläder, utbildning och försäkring för aktiva nattvandrargrupper.

    - Nattvandrarna syntes ofta och var en trygghetssymbol under min egen uppväxt. Jag tycker att det är jätteviktigt att stötta verksamhet som sätter nästa vuxna generation i fokus, säger Jimmy Ekman, VD på Skandinaviska Områdesskydd.

      Läs mer om Nattvandrarna här.


      Ämnen

      Kategorier

      Kontakter

      Jenny Ekman

      Jenny Ekman

      Presskontakt Kommunikationsansvarig 0708-519 419

      Relaterat innehåll