Gå direkt till innehåll
Susanna byggde en vacker hönsgård med svetsat nät och kastanjestaket
Susanna byggde en vacker hönsgård med svetsat nät och kastanjestaket

Nyhet -

Susanna längtade efter höns – och en vacker hönsgård

Susanna bor en bit norr om Stockholm och jobbar med inredning. När idén om höns föddes var hönsgården nästan lika viktig som valet av hönsras. Det svartmålade hönshuset pryddes med vita, spröjsade fönster och en rastgård med högt i tak, klädd i svetsat nät.

-Mitt hönshus är nästan som ett smycke på tomten. För mig var det viktigt att det inte bara var funktion utan att det också såg vackert ut, berättar Susanna.

Säkert, vackert och flexibelt med kastanjestaket

När rastgården behövde byggas ut letade Susanna efter en lösning som både var säker för hönorna, fin att se på och lätt att montera på den kuperade terrängen. Valet föll på kastanjestaket.

-Min tomt sluttar och har lite olika nivåer, och kastanjestaketet är väldigt följsamt på det sättet. Det har lagom avstånd mellan vidjorna, så att hönsen kan se ut men inte komma emellan, berättar Susanna. Höjden passade också bra, staketet är tillräckligt högt för att de inte ska kunna flaxa över men samtidigt inte så högt att det känns störande.

”Vill bara ha mer och mer”

Susanna la en hel del tid på att googla och undersöka olika lösningar, och valet föll på kastanjestaketet från Stängselbutiken. Staketet är ekologiskt och fritt från gifter, men eftersom kastanj innehåller mycket garvsyra håller det länge utan någon behandling. Dessutom kunde hon hämta staketet på lagret i Haninge och slippa fraktkostnaden.

-Jag fick väldigt bra hjälp på lagret, killarna där var jättetrevliga och hjälpte mig att lasta. Nu när staketet varit uppe ett tag känner jag mig ännu mer nöjd, det är så fint att jag bara vill ha mer och mer, särskilt när jag vet att det bara blir vackrare med åren, avslutar Susanna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jenny Ekman

Jenny Ekman

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0708-519 419

Johan Diseus

Presskontakt Försäljningschef 08-408 075 06

Relaterat innehåll