Gå direkt till innehåll
Trygghet i trafiken – därför stödjer vi Trafikkalendern
Trygghet i trafiken – därför stödjer vi Trafikkalendern

Nyhet -

Trygghet i trafiken – därför stödjer vi Trafikkalendern

Nyckeln till allt vi gör på Skandinaviska Områdesskydd är trygghet. Med våra produkter och tjänster kan vi skapa en tryggare vardag för många människor, både på deras arbetsplatser och i hemmiljön, och genom att stötta Trafikkalendern ser vi till att över 600 000 elever i årskurs F-6 får lära sig mer om trafikfrågor och säkerhet i trafiken.

Trafikkalendern är Sveriges största läromedel om barn och trafik. De har i 30 års tid arbetat för en bättre trafiksäkerhet i barns närmiljö. På sin webbplats och i den tryckta trafikkalendern inspirerar de lärare och elever att arbeta med trafikfrågor genom månadsvisa uppdrag, tips och tävlingar.

Trafikkalendern är en viktig plattform för skolan, som verkligen kan göra skillnad. Många barn i låg- och mellanstadiet börjar gå själva till skolan, eller åka kommunalt ensamma, och då är det viktigt att uppmärksamma var farorna finns. Jimmy Ekman är vd på Skandinaviska Områdesskydd och han är ser Trafikkalenderns arbete som otroligt viktigt.

-Vi ser massor av farliga situationer eftersom vi jobbar med att säkra många av de här miljöerna. Ett stängsel eller grind på rätt ställe som tvingar barnen att stanna upp en stund istället för att jaga direkt efter en boll som rullar mot gatan är en otroligt viktig investering – men på många ställen är det bara trafikvett som gäller. Barnen måste förstå och kunna läsa av närmiljön rätt. Då är Trafikkalendern ett viktigt redskap, säger Jimmy.

Trafikkalendern skapar medvetenhet

Trafiksäkerhet, hälso- och miljöfrågor är ämnen som genomsyrar hela materialet från Trafikkalendern. Med mängder av olika sorters lektionsmaterial gör man det lätt för lärare och föräldrar att prata med barnen om reflexanvändande, järnvägsövergångar och cykelsäkerhet. När barnen ritar, skriver och kartlägger sina egna närmiljöer ur ett trafiksäkerhetsperspektiv blir ökar medvetenheten om hur man kan agera i en trafikerad miljö och hur man kan bidra till en tryggare miljö.

-Jag har själv barn som både går, cyklar och åker kollektivt ensamma. Vi pratar mycket om trafiksäkerhet och jag vet att de arbetat med Trafikkalenderns material i skolan. Därför är jag extra glad att kunna vara med och stötta deras viktiga arbete, avslutar Jimmy.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Jenny Ekman

Jenny Ekman

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0708-519 419
Jimmy Ekman

Jimmy Ekman

Presskontakt VD 0709-400 429

Relaterade nyheter