Gå direkt till innehåll
Skandinaviska Områdesskydd certifierade enligt ISO9001, ISO14001 och ISO45001
Skandinaviska Områdesskydd certifierade enligt ISO9001, ISO14001 och ISO45001

Pressmeddelande -

Nu är Skandinaviska Områdesskydd ISO-certifierade

Skandinaviska Områdesskydd har i början av mars certifierats enligt tre standarder: ISO9001 Kvalitet, ISO 14001 Miljö och ISO 45001 Arbetsmiljö. Revisionen gjordes av Svensk Certifiering helt utan avvikelser.

- Vi är stolta och glada över att ha klarat certifieringen enligt tre olika standarder på en gång. Uppbyggnaden av vårt ledningssystem påbörjades för flera år sedan men under det senaste året har vi anpassat det för att motsvara kraven i standarderna och arbetat med att förankra det hos personalen, säger Jenny Ekman, KMA-ansvarig på Skandinaviska områdesskydd.

    En certifiering innebär att företaget arbetar på ett systematiskt, kontrollerat och målinriktat sätt med frågor som rör kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Allt arbete tar avstamp i ordentliga undersökningar av verkligheten och ett riskbaserat tänkande.

    Inventering av företagets viktiga aspekter

    Arbetet med att ta fram ledningssystemet har inneburit en ordentlig inventering av företaget i stort: kunder och deras krav och önskemål, arbetsmiljö med risker och möjligheter, och företagets miljöpåverkan ur ett livscykelperspektiv.

    - Visst hade vi koll på våra processer även tidigare, men att arbeta enligt ledningssystemet ger oss bättre underlag att utgå ifrån och vi får en mer nyanserad och rättvisande bild av vardagen. Då kan vi också ta rätt beslut, menar Jenny.

      Tre standarder samtidigt

      Att certifiera sig mot tre standarder samtidigt är ovanligt, och kräver mycket arbete och samverkan. Samtidigt finns många fördelar, eftersom det berör det vardagliga arbetet hos de allra flesta på företaget.

      - Vi började med arbetsmiljöfrågorna, eftersom det är lätt att ta till sig och är något som alla faktiskt kan enas om är viktigt. Vi satte ihop samverkansgrupper, undersökte vilka rutiner som fanns på plats och hur vi skulle kunna jobba mer systematiskt och uppföljande. I det arbetet kunde organisationen landa litegrann i olika arbetssätt och tankegångar, och därifrån fortsatte vi med att titta på kvalitets- och miljöfrågor, berättar Jenny.

        Att gå igenom en certifiering mot tre standarder helt utan avvikelser är mycket ovanligt. Särskilt positiva iakttagelser från revisorn var en engagerad ledning, tydliga instruktioner för arbetsmoment, välfungerande och väldokumenterad reklamationshantering, bra digitala lösningar och gedigna analyser av såväl intressenter som aspekter för kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

        Relaterade länkar

        Ämnen

        Kategorier


        Skandinaviska Områdesskydd är ett av Sveriges större montageföretag inom områdesskydd. Vi bygger bullerplank och monterar glasräcken, smidesstaket, stängsel, stålnätspaneler, palissader och de flesta andra sorters områdesskydd. Vi är en rikstäckande och fristående totalentreprenör med bred kompetens inom såväl montage som installation av grindmotorer och staketlarm, och erbjuder också ett stort utbud av produkter med hög kvalitet genom vår E-handel Stängselbutiken. Skandinaviska Områdesskydd levererar material till hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, föreningar, kommuner, byggbolag, kommuner, ambassader och statliga institutioner.

        På Skandinaviska Områdesskydd jobbar montörer, montageledare, säljare, installatörer, lagerpersonal och administrativ personal tätt tillsammans för att hela tiden utvecklas, och sedan företaget startades 2005 har vi utfört fler än 5000 montage runt om i landet. För oss är kundservice, pålitlighet och kvalitet hjärtefrågor och något vi strävar efter att förmedla i varje kontakt.

        Kontakter

        Jenny Ekman

        Jenny Ekman

        Presskontakt Kommunikationsansvarig 0708-519 419

        Johan Diseus

        Presskontakt Försäljningschef 08-408 075 06

        Relaterat innehåll