Gå direkt till innehåll
Skandinaviska Områdesskydd uppför bullerskydd åt Danderyds kommun
Skandinaviska Områdesskydd uppför bullerskydd åt Danderyds kommun

Pressmeddelande -

Nya bullerskydd förbättrar skolmiljön i Danderyd

Nu börjar bygget av flera nya bullerskydd i Danderyds kommun. Skandinaviska Områdesskydd utför arbetet på uppdrag av kommunen, och målet är en förbättrad ljudmiljö för kommunens elever. Totalt handlar det om omkring en halv kilometer bullerskydd på olika platser, bland annat längs E20 vid Mörby och i Friberga.

De nya bullerskydden kommer att ha varierande höjd mellan tre och sex meter, och de byggs i det miljöklassade materialet Organowood tillsammans med Infra Clear-moduler. OrganoWood® är ett alternativ till traditionellt tryckimpregnerat virke, och det innehåller inga biocider, tungmetaller eller andra farliga ämnen. OrganoWoods träskyddsprodukter var de första träskyddsprodukterna i Sverige att tilldelas Svenska Naturskyddsföreningens miljömärkning ”Bra Miljöval”. Infra Clear är glaspartier med hög akustisk prestanda som dämpar buller samtidigt som det landskapet förblir öppet och sikten fri.

- Vi kommer att kombinera Organowood och Infra Clear på olika sätt på de olika platserna för att få bullerskydd som passar in i omgivningen på allra bästa sätt, säger Robert Jansson, projektledare på Skandinaviska Områdesskydd.

Efterlängtat bullerskydd i svår terräng

Bullerskydden byggs på flera platser i kommunen för att dämpa buller i skolmiljöerna. En lärare som vi möter på plats menar att bullerskyddet är efterlängtat eftersom bullret länge varit en påtaglig och besvärande del av vardagen. De nya bullerskydden löper i bitvis svår terräng, och kommer att vara uppåt sex meter högt som mest.

- Det är ett utmanande projekt som Danderyds kommun gett oss förtroendet att genomföra, och med bra material och professionellt montage kommer ljudbilden att bli betydligt bättre för alla i närområdet, avslutar Robert.

Bygget av bullerskydden påbörjas i juni månad och ska vara färdigställt i slutet av september 2018.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Times}

Skandinaviska Områdesskydd är ett av Sveriges större montageföretag inom områdesskydd. Vi bygger bullerplank och monterar glasräcken, smidesstaket, stängsel, stålnätspaneler, palissader och de flesta andra sorters områdesskydd. Vi är en rikstäckande och fristående totalentreprenör med bred kompetens inom såväl montage som installation av grindmotorer och staketlarm, och erbjuder också ett stort utbud av produkter med hög kvalitet genom vår E-handel Stängselbutiken. Skandinaviska Områdesskydd levererar material till hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, föreningar, kommuner, byggbolag, kommuner, ambassader och statliga institutioner.

På Skandinaviska Områdesskydd jobbar montörer, montageledare, säljare, installatörer, lagerpersonal och administrativ personal tätt tillsammans för att hela tiden utvecklas, och sedan företaget startades 2005 har vi utfört fler än 5000 montage runt om i landet. För oss är kundservice, pålitlighet och kvalitet hjärtefrågor och något vi strävar efter att förmedla i varje kontakt.

Kontakter

Jenny Ekman

Jenny Ekman

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0708-519 419

Johan Diseus

Presskontakt Försäljningschef 08-408 075 06

Relaterat innehåll