Gå direkt till innehåll
Skandinaviska Områdesskydd ett Gasellföretag

Pressmeddelande -

Skandinaviska Områdesskydd ett Gasellföretag

Skandinaviska Områdesskydd har blivit utnämnt till ett av Sveriges Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. Utmärkelsen går till särskilt snabbväxande företag i Sverige och priset, som delats ut sedan år 2000, ska uppmuntra företag som vågar satsa för att växa. 

Skandinaviska Områdesskydd har funnits sedan 2005 och vuxit kraftigt för varje år. De senare åren har inneburit stora investeringar både vad gäller personal och system, och bland kunderna syns alltifrån stora aktörer som Peab och Skanska till myndigheter, föreningar och privatpersoner.

-Att utnämnas till Gasell är en stor ära, säger Jimmy Ekman, VD för Skandinaviska Områdesskydd. Det betyder att vi är ett av de snabbast växande företagen i Sverige, och är en sorts kvitto på det starka och utvecklande arbete alla på företaget utför varje dag. Vi vill ju vara ett tryggt och stabilt företag för både kunder och anställda, och det här visar att vi lyckas bra med det.

Vad är ett Gasellföretag?

Begreppet Gaseller är skapat av den amerikanske forskaren David Birch, som redan på 1980-talet visade att det är de små snabbväxande företagen som skapar flest nya jobb, till skillnad från de största företagen som alltid måste effektivisera och ofta minskar sysselsättningen. Dessutom skiljer sig Gasellerna från de minsta företagen, som jobbar för brödfödan och inte i första hand strävar efter att växa, enligt Birch. Dagens Industri liknar Gasellerna vid näringslivets dynamiska mellanskikt.

Gasellkriterier

Kriterierna för Gasellföretag är hårda: färre än 0,5 procent av alla Sveriges aktiebolag utses varje år till Gasellföretag. För att utses till Gasell måste företaget uppfylla flera kriterier, och det är företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen.

En Gasell har:
– en omsättning som överstiger 10 Mkr
– minst tio anställda
– minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
– ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
– ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
– i allt väsentligt vuxit organiskt

Relaterade länkar

Ämnen


p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Times}

Skandinaviska Områdesskydd är ett av Sveriges större montageföretag inom områdesskydd. Vi bygger bullerplank och monterar glasräcken, smidesstaket, stängsel, stålnätspaneler, palissader och de flesta andra sorters områdesskydd. Vi är en rikstäckande och fristående totalentreprenör med bred kompetens inom såväl montage som installation av grindmotorer och staketlarm, och erbjuder också ett stort utbud av produkter med hög kvalitet genom vår E-handel Stängselbutiken. Skandinaviska Områdesskydd levererar material till hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, föreningar, kommuner, byggbolag, kommuner, ambassader och statliga institutioner.

På Skandinaviska Områdesskydd jobbar montörer, montageledare, säljare, installatörer, lagerpersonal och administrativ personal tätt tillsammans för att hela tiden utvecklas, och sedan företaget startades 2005 har vi utfört fler än 5000 montage runt om i landet. För oss är kundservice, pålitlighet och kvalitet hjärtefrågor och något vi strävar efter att förmedla i varje kontakt.

Presskontakt

Jenny Ekman

Jenny Ekman

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0708-519 419
Jimmy Ekman

Jimmy Ekman

Presskontakt VD 0709-400 429

Relaterade nyheter